Dagens ridpass!

Tog Märta den vanliga turen runt Hjularöd. Det var den andra ritten som jag använde martingal på henne. Det känns ärligt talat lite skumt, hon drar fortfarande om inte mer och det gör att det är mycket att hålla i. Hon drar i tyglarna och mer neråt istället för framåt. Annars var hon duktig och tog mycket stöd i handen vilket var skönt. Det blev många galopper i början med jogging i slutet. Jag har tittat på de slutgiltiga banhoppningarna i fälttävlan i OS, och wow så häftigt att Sara tog silver!! Jag är så glad för hennes skull.

Ridläger!

Har nu kommit hem och kommit till rätta efter lägret. Mamma red Snidden och förväntade sig bara att få vara med på lite uppvärmningar, men hon fick vara med på alla lektionerna och fick många tips och råd. Snidden skötte sig väldigt bra och gick en hel dressyr lektion+hoppat/gått en bana på 50 cm utan problem. Han red också lite terräng hinder och hoppade ordentligt och sprang genom vatten efter en kort övertalning.
     Märta var också duktig, vi fick bra tips på dressyren om hur jag skulle få henne att slappna av och inte dra med huvudet lika mycket. Vi hoppade en bana på 70 cm för Johan Ernmark vilket stärkte mitt självförtroende mycket. Det var jätte kul!:-) Jag vet att det inte var ett dugg högt men det är typ det enda jag vågar hoppa efter alla avramlingar. Sen var det ju terrängen också, det var nog det roligaste va allt. Jag var rätt nervös för hur Märta skulle vara men det hade jag inte behövt oroa mig för! Hon bjöd som alldrig förr och tyckte det var super kul!:-D Vi fick endast ett stopp och det var när vi skulle i vattnet, men det gick bra och sen gick hon igenom duktigt. Så himla häftigt!! Sen var det ju avslutningen då det var pay n jump. Det var inte lika kul. Jag hoppade en ganska lätt bana på 80cm, men det var tunnor och hjul under två hinder i en kombination som Märta och jag tyckte var väldigt läskigt. Jag blev väldigt osäker och det smittade om man säger så. Men till sist kom vi över båda hindren och klarade banan. Men det var läskigt. Jag glömde också säga att det var en fotograf som fotade oss, men det blir tyvärr bara foton som är utpräntade på papper redan så dem får ni nog inte se.
   Jag ska som ni ser börja med martingal pga dedär. Det ser bedrövligt ut och är jobbigt att handskas med! Se bild 3.
 
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

RSS 2.0