Halloj!

Hejsan svejsan, har ingenting att berätta förutom att jag har varit med mamma och farmor och shoppat hela dan och att vi nu på kvällen ska ha nästan hela släkten här på besök hos farmor och farfar och äta middag med dem! Kul!
Ha en trevlig kväll folk!<3

Söndag och lov!

Nu har jag äntligen höstlov vilket får mig att tänka på att nästa lov sen är jullovet! Igår åkte vi upp till min släkt och nu är vi här och bara myser och umgås. Så himla skönt att inte känna någon stress och kunna åka till en affär och bara glida fram och glo, jättemysigt. Mamma fick världens service av en trevlig kvinna som jag tydligen hade träffat förut. Det är så himla mysigt med sånna som hon som liksom kommer ihåg sina kunder och som älskar sitt jobb och kan erbjuda sig att jobba över för att man inte har hunnit pröva allt man vill, jag menar den tjejen kom ihåg att jag hette Maja och det var flera år sedan jag var på den affären sist! Hon var verkligen trevlig. Så tummen upp för trevliga "butiksskötare"! :D

Sen nu ikväll ska vi äta räkor och fira att vi är lediga allihopa. Hästarna är hemma och blir passade av grannen som jag tycker är väldigt irriterande för den grannen vågar inte gå in till hästarna och mocka och sådant så alltid när man kommer hem är boxen (som de har tillsammans) helt ner smutsad och oduglig så då måste man alltid mocka ur hela boxen som innan man åkte var i fint skick. DET är lite irriterande tycker jag!

Jupp, jopp, gummiplopp!

Är i skolan och jag tror att jag kommer dö för jag glömde antibiotikan hemma, men jag kommer inte dö, det är lungt! Näst sista lektionen blev det en ledig lektion med skoj pyssel och sånt! Sen är det gympa som jag inte får vara med på efter halsflussen.

Ha det bra gott folk! <3

Dum, busig eller rädd?

Jag vet faktiskt inte vilket han är! Jag gick precis ut till hästarna och gjorde lite fint hos dem, jag har ju inte så mycket att göra när man är sjuk-ledig från skolan. Jag gick sen ut i hagen och gick först fram till de båda och gav dem var sitt äpple. Sen kom jag på lite på måfå att jag skulle träna Snidden på att ha lite bättre respekt för mig i hagen och att han skulle kunna gå bredvid mig utan grimma. Men det gick ju inte så bra, de gångerna jag försökte få honom att följa med mig gick han med en lite bit och sen bröt han ut i en fullständig busattack. Han kan liksom inte låta bli när han är med mig! Otroligt! Sen var det ju kört då han blev uppbusad ordentligt när jag blir arg och börjar morra åt honom och när jag började schasa på honom för att han ska få mer respekt och inte våga springa nära mig. (Vilket han inte gjorde en enda gång.) Jag undrar bara om han blir lite rädd för mig eller om det är för att han bara är en buse...?

 

Dålig feeling..

I lördags vaknade jag med ont i halsen, i söndags vaknade jag med mer ont i halsen, igår kväll grät jag för att jag hade ont i halsen men idag gråter jag inte mer. Jag har äntligen kommit över den töntiga lilla tröskeln och tagit en alvedon som jag svalde med vatten fast att jag hade skit ont i den dumma halsen. Jag har eller hade lite fobi för det där med att svälja tabletter och att i almenheten ta mediciner i vilken form som helst och det finns en anledning:
 
Detta är min verasion på det hela. (Det stämmer alltså inte riktigt, jag var ju bara ett år) :
 
     När jag var ungefär ett år gammal märkte mamma och pappa att jag hade börjat gå ner väldigt mycket i vikt och att jag bara ville amma om jag låg på ett håll vilket var lite skumt. En liten babys ska ju vara rund och go med knubbiga ben och kinder. Men det var inte jag alls, tvärt om jag hade inget fett alls på kroppen. Mina föräldrar åkte på sina vanliga baby-kontroller och där sade dem att jag hade lite för typ höga värden på något men att jag annars mådde bra. Mamma och pappa åkte hem och Märta födde sitt första föl. Sen fick de ett samtal av en doktor som sade att jag hade fått en tid på hjärtavdelningen i Lund och att jag skulle åka dit då på eftermiddagen. De hade alltså sett att det var något som var väldigt fel på mig och det fattade ju mamma och pappa också eftersom man inte brukar få sina tider samma dag som man har ringt om dem.
     Jag hade ett hjärta som inte var helt stabilt, det läckte från ena klaffen så att det rena blodet blandade sig med det blodet som hade koldioxid i sig. de var tvungna att gör två stora ingrepp på mig som de aldrig hade provat förut så jag blev simen lite försökskanin kan man säga. De fick hålla igång mitt hjärta med en sån där maskin som gör att hjärtat fortsätter att pumpa ut blod till kroppen och hela köret. Det fanns en risk att jag inte skulle överleva ingreppen men det gjorde jag ju faktiskt! 
     Efter operationerna var jag tvungen att äta en blandning med en massa nyttiga saker och som var som ren grädde, men det tyckte ju jag var super gött!
 
Ja det är i alla fall därför som jag inte gillar mediciner så fasligt mycket, men det roliga är att min lillebror älskar att ta mediciner, favoriten är hostmedicin. :P Jag har faktiskt haft rätt många besvär, som öroninflammation och jumskbrock så jag har tagit en del mediciner som ni kanske förstår! Anledningen till att jag sitter här och skriver om alla mina skavanker är att jag fortfarande är sjuk och har inget annat för mig. Jag ska till doktorn idag kl 14.45 och få en sån där äcklig pinne nerkörd i halsen så att de kan se om jag har halsfluss eller inte. Jag ser inte fram emot det om man säger så, man känner sig torr som en öken i halsen efteråt och man tror att man ska kräkas rakt ut på sköterskan när hon ska göra den där grejen! Ushh!

Stövlarna...

Mina stövlar hade kommit och Erik och jag cyklade ner på helgen för att hämta paketet som var gigantiskt! Vi kånkade hem det där paketet och jag höll på att spricka av förväntan. Pappa var hemma och vi öppnade paketet, jag provade stövlarna bara för att få reda på att stövlarnas skaft var alldeles för smala!!! Så besviken och ledsen jag blev alltså.
Men jajja, mamma har försökt få tag på dem i Italien som fixade stövlarna så bra och dem har hon fått tag på nu. Hon sa till dem att de var för små och att hon skulle skicka tillbaka dem med mått ppå så dem visste hur mycket de skulle ta ut dem. Så igår kväll satte jag på mig skorna och mamma gjorde mått på dem och nu är de iväg skickade till Italien igen. Det var lite oklart om de fattade så jag hoppas att jag får tillbaka dem i rätt storlek!

Igår!

Igår precis efter att vi hade kommit hem tog jag Märta i en grimma och gick med mamma och Erik ut till slutet av våran väg (ungefär 1.5 km). Det blev snabb skritt och lite trav för Märta som inte direkt är van vid något högre skrittempo. Märtas ben har i alla fall inte så mycket svullnad längre så hon repar sig bra! Mamma hade varit ledig hela dagen och hade hållt Snidden när han blev skodd på dagen. Men han fick inte följa med på promenad eftersom mamma fick hålla reda på fyra hundar istället.

Ahhhhhh..

Snidden. Jag säger bara så. Snidden han är en sån tråtsig tonåring som man bara inte vill ha!! Han har typ noll,noll respekt för mig, så jäkla jobbig! När vi skulle gå ner från Toreborg i helgen var han så hypad att jag inte ens kunde hålla honom. Han drog och gick helt oregelbundet med huvudet och hoppade till flera gånger och när han fick helt damp vände han sig mot mig och började backa bakåt och dra i grimskaftet, men som tur är är jag ju så himla stark så jag kunde hålla honom utan större problem... TYP.

Uppdatering!

Ja, nu för en gångs skull ska jag uppdatera om vad som har hänt de senaste veckorna! Man får passa på när man har skrivlust.
     Jag har nu in i det sista ridigt ganska flitigt och Snidden har också blivit tränad. Mamma och jag har varit mycket duktiga och åkt på kanske tre träningar sen sist jag skrev ordentligt om en. Märta har varit super duper hela tiden och hoppar nu vattenmattor och oxrar med sockerbitar under utan att tänka vilket är ett underverk då vi på ridskolan som jag innan red på inte äns knappt kunde leda över henne en invikt vatttenmatta! Helt otroligt är vad jag tycker, men det är väll det att jag har börjat rida ordentligt och tuffat till mig. Snidden har också varit rätt så duktig men vi tror att han har kommit in i sin tonårstråts. Han stannar på hindren ibland och det är inte det vanliga stoppet med en tvärnit eller avvejning från hindret. Snidden kommer på (precis som sin mor) att han inte kan eller vågar hoppa precis när han ska hoppa av, och det resulterar i att han hoppar över första bommen i oxrarna och stannar med frambenen emellan de två hindren i oxern! Sen blir det lite klurit att komma ut utan att välta hela hindret med de ostyriga bakbenen!
        
     Märta red jag bara en lite skrittur ut till vägen för hon har skadat knät. Det är bara ett sår som har svullnat men hon har fått lite medicin. Mamma säger att hon kanske har fått liteb dåligare mörkerséende såhär på äldre dar. Vi hade en tävling på gång i helgen som jag kanske skulle gå på men nu är hon ju tävlingskonvalecens och får då inte "tävla". Dumt. Vi ska kolla ögonen på henne och se vad som är fel. Men det är nog bara lite gammelsyn... Hoppas jag. 
     Detta var igår som jag red och så!
 
     Såret är bara ytligt så det är ingen fara.

Ridning ikväll!

Har nu hållt igång pållisarna så ikväll blir det träning hos Johan igen, superkul ska det bli!

Yesssss!

Nu vet mamma och jag att vi inte är lurade på de där stövlarna! Mamma ringde igen igår och då svarade dem, de sa att stövlarna var klara och att de skulle skicka dem på fredag. Så nu är de på G! Jätte bra! De skulle ju komma i slutet av augusti så de måste ha blivit rätt mycket efter i planeringen där nere...
Glad är jag i alla fall att de kommer
Copyright All rights reserved by Botas6
 

Så skumt!

Jag och mamma har köpt ett par ridstövlar på falsterbo horse show i somras vilket jag var skälaglad för. Men de har inte kommit! Det var ett par stövlar som vi betalade på plats som sen skulle få bli skräddarsydda i Italien till mig men som inte har kommit. De skulle komma i slutet av augusti, men det är ju TVÅ månader sen!!!! Jag tror att vi har blivit lurade för vi har både ringt och mejlat utan framgång. Jag hatar det här! Hur kan man i så fall komma in och få ha ett stånd på falsterbo horse show och hålla på och bluffa, de har en egen hemsida som jag i för sig inte kommer in på för jag har inte ett program som krävs på min dator men vadå. De gav oss till och med ett kreditkort med telefonnummer, mejladress och hemsida så det borde inte vara lurendrejeri. I ståndet hade de också en massa stövlar som folk prövade som såg aldelles nya ut. Jag fattar det inte!!!!!
Känner ni igen det här med några som skräddarsyr ridstövlar i Italien? Då kan ni väll höra av er med en kommentar och berätta vad ni vet om dem.
RSS 2.0