Stay strong!

Sista lektionen nu! Engelska. Sen kommer det äntligen hända något som är av värde! ;) Här är min klass:

Nice day, huh?

Jag har typ den känslan idag, att det här kommer bli en ganska mysig och trevlig dag, inte så många stränga måsten på något sätt. Just nu sitter jag här i skolan och väntar på att första lektionen som är matte. Inte den chilligaste lektionen egentligen men jag känner mig lugn, ingen stress här inte.
 
     Det som händer idag är att jag ska gå i skolan, japp. Hela dagen faktiskt. Det är min första hemkunskps lektion idag! det ska bli kul för senast jag hade hemkunskap var i femman. Sen slutar jag klockan 15.25 idag, då ska jag vänta tills min mamma kommer och hämtar mig. Då ska vi åka hem, lasta Maisan Baisan och köra till tränaren där det är sits-tränings-läger hela helgen! Det kommer vara två ridpass på lördagen och på söndagen och ett feldenkraispass. Sen har de bastu så det blir det nog på lördag kväll. ;D
 
Låtarna jag diggar till så här en fredagsmorgon:
Ha en bra dag! <3
 
 

Med blött fräscht hår!

 Har precis kommit hem från fotbollsträningen vilket gick bra förutom att en viss lille bror slog huvudet så att en viss lille bror fick ett jack i huvudet som blödde så han fick åka hem... Men han mår bra nu!

Det är så skönt att få komma hem från en träning och känna sig nöjd, äta lite flingor och mjölk, duscha och sen krypa till kojs. Så himla mysigt!

Idag fick Mai vila och imorgon eftermiddag är det dags att åka och installera oss ho Ylva, sitstränaren! För hoppningsvis kommer jag hem med den snyggaste sitsen någonsin och behöver aldrig mer oroa mig över de där jäkla händerna! Hoppas att det går bra! Ska rida två gånger per dag och även få lite feldencrais eller vad det heter....

Godnatt<3

Ni ger frågor jag ger svar!

Precis det rubriken säger! Ni kommenterar frågor till mig och jag gör ett inlägg med svar!

Ha det gött idag!


1-0 till Maja!

 
Hejsan!
     Red ett väldigt bra pass med Mai igår. Om jag ska vara ärlig så gick det skit i början. Red ca 6 km utan att hästen lyssnar ett smack på vad jag vill! Jag blir så himla frustrerad över mig själv vid dem tillfällena att jag bara vill skrika. Hon blir så springig och jobbig och det som triggar upp henne till max är ju Snidden. När han springer bredvid eller lite framför. När han och mamma rider förbi oss och jag försöker rida lungt och eftergivet blir Mai tokig! Ska springa ifatt, dra och tramsa. 
 
     Då är det ju bra att man har en mamma som triggar upp MIG till max. Hon tjatar och gnatar och då blir jag så irriterade så det inte är sant!
 
     Men det löste sig till slut för jag ville ju vinna, så då blev det ju så. Jag red ut på fältet nära hemma och red igenom henne där. Det är jag som bestämmer! Det är hon som ska lyssna! Det roliga är att så fort jag kommer åt henne, blir hon sur och försöker göra det svårt för mig. Men jag kan ju säga att så fort hon har släppt är det ganska lätt att hantera hennes protester. 
 
     Så jaa... Fick rida mycket med sätet och jobba på min handställning (som vanligt) och det resulterade i en genom svettig ponny och en genom svettig ryttare! Men det var det värt, 1-0 till mig!
 
     Nu är det i alla fall skola som gäller och ikväll blir det vila för Mai. Men inte för mig för jag ska träna fotboll! Glömde säga att i måndags red jag ut och märkte då att Mai hade en lös sko så då kunda jag inte rida så mycket. Men nu är den på igen och imorgon (fredag) ska jag åka på sitsläger med min bästa kompis! Och ta med Mai såklart. Hoppas att jag får ut något av det. Har bara ridit för den tränaren två gånger innan och det handlar mycket om sitsens inverkan på hästen, vilket nog är bra för mig... XD
 
     Ha det så bra idag så hörs vi om ett tag igen! 
 
 
 
 

Ny outfit!

Köpte ett nytt vinrött shabrak på den nya hööks butiken på nova för några dagar sen. Passade prefekt till luvan hon redan har!













Sötis<3



Igår var jag och red med mamma på ridbanan! Vi hade träning för Johan Ernmark vilket var så sjukt kul!! Det var inte det bästa vädret men det var första gången jag hopptränat Mai och det gick så tävla bra rent ut sagt! Vi hade bra galopp och bra flyt och hon har ju som en gud, den där hästen! Hon är så himla go.<3

Idag var det första dagen i skolan och det kändes faktiskt relativt bra. Jag vet ju redan att det kommer bli mycket tuffare än vad det har varit i sjuan men det får man ju räkna med. Huvudsaken är att jag gör mitt allra bästa!




Svävar på små moln!

Guuuud vad fin hon var idag!! Helt sjukt vad underbart det kan kännas när man sätter sig på en duktig, välskolad och viktbärande häst. Mai var verkligen jätte fin idag och allt pga. att jag fick några små tips som jag skulle försöka göra på henne. 
 
     Det var så att igår chattade jag lite med tjejen som hade Mai före den tjejen som jag köpte henne av. Hon är verkligen en jätteduktig ryttare som har rutin på hästryggen och som har ridit SM för ungponnys. Hon har haft många hästar och rider upp till 110/120cm på sin ponny. Hon heter Sara Borg Bromee och har också en blogg! Kolla gärna in henne: http://teammittsvenska.blogg.se
 
     Men i alla fall så gav hon mig de tipsen om att jag först och främst ska skita fullständigt i vart Mais huvud är och först bara fokusera på att hon är ordentligt framme för min skänkel, så att hon verkligen rör sig framåt i hela kroppen. När hon sen gör det, då kan jag börja böja och flytta henne. 
 
     Så det var det jag gjorde, jag red upp till ridbanan och jag fick henne helt ok innan jag kom upp till ridbanan (den ligger ungefär fem km bort). Sen när jag red henne på ridbanan stälde jag henne mycket och red på volter + såg till så att hon gick ordentligt framåt och då kom det bara. Hon liksom bara helt och hållet klickade av och gick som en lite grand prix häst! Jätte fin var hon! Och det bästa är att hon höll den formen stadigt hela vägen hem. Man blir så jävla lycklig så det är inte sant alltså! Vilken fin ponny jag har fått, känner mig helt välsignad. <3
 
     Dessutom gick jag in på Saras blogg och tittade på åren då hon ägde Mai och hittade ganska många fina bilder på dem två. Här får ni titta på några:
 
 
Och ja! Det är samma häst! XP
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Igår:

Igår bloggen var jag och min kompis och passade åtta hundar! Fem unga vorstrar och två vuxna tikar (vorstrar) och en shäferhanne. Sen fick vi ju också ha koll på tre hästar! Så det var fullt upp kan man säga... Jag blev helt kär i typ fula stycken! Chico, Chilli, Cham och Chuck var all väldigt mysiga. <3 Ni ska få några. bilde.

Förlåt bloggen...

...för att jag är så dålig på att uppdatera. :( Det är bara att erkänna, jag är inte bra på det! Men jag skriver när jag är på skrivhumör så är det. Just idag var jag på skrivhumör men då, ja då har jag fått världens migrän och ser knappt bokstäverna på tangent bordet vilket är lite jobbigt som ni kanske förstår. 
       Men det braiga idag är att jag han rida innan jag fick migrän och jag har räknat och konstaterat att idag var den trettonde gången jag har ridit Mai vilket är lite sjukt eftersom det har gått typ 93 dagar (!!!!) Att jag har haft henne så länge alltså!?!?!
Ridturen gick si sådär idag. Det var lite dragkamp men jag tycker ändå att jag fick igenom min åsikt mer än vanligt när jag rider ut utan mamma och Snidden. Det blev en kort tur fast med mycket variation, tempoväxlingar, halter, förflyttningar och små volter på vägen. Det gjorde henne någit lösgjord men inte helt och hållet. Men jag får tänka på att jag faktiskt bara har ridit henne 13 gånger och har inte hittat alla knapparna på henne än så ja... Ingen press!
 
     Hoppas ni får en bra eftermiddag alle sammans! <3
Före:
 Efter:
 
 

RSS 2.0