Snidden!

Snidden, heter vår unga häst. Han är tre år, 1,57 cm i mankhöjd och just nu hungrig som en... Ja just det, en ponny! Men det finns en förklaring på den frånten och det är att hans pappa ÄR ponny. Pappan heter Veronas Bo-Gi och ni kan söka på honom på google så ser ni att han är en fin svensk ridponny.
    Han heter ju Snidden vilket betyder snedden på skånska, snedden betyder typ att något sitter på sne. Han fick faktiskt heta så för som föl var han både hjulbent och kobent på båda bakbenen. Han kunde knappt stå då, men nu är han nästan helt återställd, förutom att han har två bucklor utåt under vardera has. Men det skiter väll vi i höll jag på att säga, men, det struntar väll de två veterinärerna i familjen i. Nädå det är så att de har sagt att han klarar det bra.
     Han är ju son till Märta och har därför ål och ädelt huvud, från pappan fick han nog mest sin vildvuxna man och sin förmåga att sätta lite väl bra med hull. Man kan säga att han är mammas och mitt "lilla projekt" eftersom vi rider in honom själva nu. Snidden är för övrigt en väldigt snäll och rar häst som alltid vill ställa upp och göra sitt bästa, men ibland blir han också lite trött i huvudet när han hållit igång ett tag så man kan inte ta honom för givet. Han var också väldigt hingstig och hoppade mycket på min ponny som nu inte finns längre så vi kastrerade honom ganska fort.
    
     Nu kommer jag inte på något mer att berätta om Snidden men om ni kommer på något som ni undrar om honom är det bara att komentera och fråga!:D 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0