Bio med la familia! // Fredag den 30/11

Hej alla fredagsmysare!
 
     Ja, nu har jag bestämt att det är dags att börja blogga lite mer igen! Kul va? Vi har slutat att rida lika mycket nu då vi inte tycker att det alls är kul att rida på kvällen när det är kallt och för att lilleman nu ska få vila för att komma på vad det är han har lärt sig. 
     Ikväll är det dags att åka in till Lund och titta på Skyfall (det var på tiden!) och det ska bli så mysigt då vi innan filmen som går typ kl 9 ska vi äta på resturang och bara mysa med familjen! <3
 
     Nu drar familjen upp mig så nu måste jag gå!  Så söööööt:

Vila i frid Herman <3

     Igår hände ytligare en tråkig sak som jag redan visste om skulle hända. Nämligen att pappa avlivade en av våra hundar. Herman hette han. Herman var en Pointer med ett stort hjärta som bultade mest för jakten men också för kärleken till oss människor. Vi fick Herman som valp och jag tror (jag är inte säker) att han var son till en annan hund som vi hade. När vi fick Herman hette han inte Herman utan Hermess vilket jag gick och pratade jätte mycket om på mitt dagis. Ja så var det, jag gick på dagis när vi fick honom och om jag ska vara helt ärlig så har jag på hela den här långa tiden nog aldrig riktigt nått fram till honom.

     Herman var en sådan hund som aldrig ville vara dominant mot någon annan hund utan nöjde sig bra med att vara på de lite nedre biten av ”dominant stegen” vilket var skönt. Herman blev parad några gånger och då fick han bland annat Olle som vi har kvar nu. Det var Olle som bestämde över pappa vilket Herman, när Olle hade vuxit till sig lite och ville ha lite mer att säga till om hade klart för sig. 

     Herman var en ganska okomplicerad hund och hade lite roliga grejor för sig ibland. Han ville till ex gnugga sitt huvud mellan ens ben, det tyckte han var jättemysigt! Han kunde också visa en sådan känsla av skräck-blandad förtjusning genom att stå och hoppa och fjanta och lurpassa på Olle och Busy som lekte. Men han vågade aldrig riktigt ställa upp och vara med på de där lekarna och om han gjorde det kom han på direkt att de var alldeles för hårdhänta för hans smak och lade sig på rygg.

     Men nu har han fått somna in vilket är tråkigt men han har sedan tidig ålder haft ont i ryggen och haltat mycket. Det har varit sådana grejor som pappa aldrig riktigt har hittat något som man kunde ändra på på honom. Nu i slutet började han få svårt att hålla sig och kissade på sig, på sig själv och hade också problem med att bajsa och så så vi beslutade att det var dags. 

 

     Jag hoppas att du har det bra uppe i hundhimlen och att du inte har ont så att du kan jaga i all oändlighet! Pussar och kramar från Maja.

På ett lite tag...

Hej!
 
     Jag känner just nu att bloggen är som ett måste för mig och så ska det inte kännas, det är när jag har såhär mycket läxor i skolan. Jag hinner inte plugga till tre läxor när jag har kommit hem kl fem för att sen skriva långa blogginlägg vilket jag hoppas att ni förstår. Men jag kommer såklart tillbaka om ett litet tag när jag är ölite mer aktiv med pållarna och med lite mer skrivlust! Jag vet att nästan alla skriver såhär och så men man säger ju bara som det är. Bloggare är precis som alla andra och lever inte ett liv på rosor. Även om jag inte är någon stor och erfaren bloggare så kan jag säga det. Ibland nlir det bara för mycket för även den bästa (jag tänker mest på typ Linn Olsson och dem).
 
     Ha det bra och kika gärna in och se när jag börjar skriva igen! :)

Tisdag idag!

Hej!
 
     Idag är det tisdag och fotbollsträningsdag för min del. Så efter skolan blir det buss och plugg på biblioteket tills det är dags att gå upp till hallen där träningen är. 
 
     Sen är det bara hem och ta hand om hästarna och plugga tills det är dags att lägga sig, inte världens roligaste dag idag men det känns bra ändå! Vet ni? Jag längtar som en dåre efter julen nu! Dess utom har det inte ens kommit någon snö och det är inte ens första advent, men sån är jag i alla fall!
 
     Ha en mysig dag allihop! <3 Filippas kattunge på bilden!
att

Måndag den 19 november!

Godmorgon sömntutor!
 
     Idag är en bra dag har jag kommit på, när jag gick upp i morse trodde jag inte det men när jag fattade att min mamma är ledig idag blev denna dag helt bra på grund av det. Mamma ska hämta mig och Erik efter skolan och så förhoppningsvis så ska vi rida en lite tur! Jag längtar readn hem till min flicka! <3<3
 
     Annars i skolan är det rätt mycket känns det som men jag vet inte riktigt... Hoppas det inte är det! :S Det var allt för mig än så länge!
 
     Ha en perfekt dag alla gladingar!<3 Trötta hundar förresten! :)

Idag / 18/11

Godkväll!

Idag har jag på morgonen ridit en liiiten sväng på Märta barbacka vilket var jätte mysigt. Har sen med mamma och pappa åkt in och strosat på stan hela dagen, suttit på ett café och planerat lite fester framöver och lite sånt. Jätte mysigt!

NU ikväll har vi packat ner panda-försäljnings-grejorna i påsar som vi sen ska dela ut nästa helg! Vi fick lite premier och jag fick en talande väckarklocka och ett par grymma hörlurar! Så fett bra! Har alltid velat ha sådana.

Godnatt! <3

ATT GÖRA IDAG! / 18/11

Idag har jag mycket som jag vill göra, så jag hoppas bara att jag ska hinna göra allt utan att jag behöver vara uppe länge i kväll. För jag vill inte vara uppe länge i kväll för då kommer jag vilja ta livet av mig själv i morgon när jag ska upp kvart över sex.

Att göra lista:
•Plugga SO
•Plugga matte
•Plugga Engelska
•Baka något super gott!
•Försöka locka håret
•RIDA!
•Läsa i en bok från skolan

Nu kommer jag inte på något mer, så det var väll allt! Vet ni vad jag kom på nu?? Det är första advent nästa helg, tror jag! Har ni också börjat få lite Julkänsla!? :D

Ha en bra dag!<3

Lite bilder från idag, kommer fler! // 17/11

Mysigaste dagen på veckan!

Hej allihopa!
 
     Så himla mysig dag det har varit idag alltså! Den började med att jag gick upp kl 08.45 och jag gjorde mig iordning och åt frukost. Sen när jag satt och åt kom världens bästa Filippa och hennes mamma Lina och hämtade mig. Så med systemkameran och en macka i hand satte jag i deras bil. Vi åkte till Filippas medryttarhäst som skulle ridas. Ess heter den! Vi träffade ägaren som genast frågade om jag var häst van och ville hjälpa till och rykta en av de inackorderade hästarna. Så det gjorde jag och Filippa och vi ställde upp varsin häst i gången i stallet. Mysigt var det, att stå där och diskutera hästar medans man pysslade med dem.
 
     Det var ett riktigt skitgöra jag åkte på, en gammal häst vars husse var sjuk. Så den var inte så omskött om man säger så.. Den hade en svans som hade en massa intorkat bajs på sig och lite i den stilen. Stackars! Men den blev riktigt glad när jag pysslade om den! <3 Sen ställde jag in den hästen i sin box (hästen hette Putte för resten). Sen var det dags att hämta kameran och börja fotta Filippa och Ess! 
 
     Filippa har opererat sin fot två gånger och hade inte ridit på länge så hon tog det ganska lungt. Men hon tyckte att det kändes väldigt bra att rida och hade inte problem med foten så det var ju jättebra! Glad för hennes skull! <3 Min kamera var jätte jobbig och gav mest suddiga bilder vilket var väldigt störande. Då var den på auto inställningen, så jag byatde till inställningen för saker i rörelse och då gick det ännu sämre att fotta, men det får va!
 
     Sen efter att vi mockat Ess box åkte vi hem till Filippa och bara myste och (till ex) plockade ankor. Jag fick också se deras nya kattunge som de tog hem igårkväll, så himla söt alltså! Men det konstiga var att en av deras hundar som har varit med länge har alltid förut tagit hand om de kattungar som har bott hemma hos dem. Alltid innan men inte den här gången, hon var jätteirriterad på att katten var där. Knäpp! Fast jag gillar henne ändå, det är en fin russel!
   
     Nu har jag kommit hem och med mig hem har jag ett av Filippas gamla shortchaps som jag fick! Mina är helt sönder men har tvingats ha dem eftersom jag fortfarande går och väntar på de där ridstövlarna från Italien, mamma skickade ju tillbaka dem och bad att de skulle sy ut dem lite igen vilket irriterar mig mycket eftersom de där stövlarna kommer bli dyrare än om jag hade köpt ett par från någon butik i närheten! I början hade de varit billiga men eftersom vi var tvunga att skicka tillbaka dem kostade det ju mer, med frakt och så! Ò_ó
 
     Ha det bra, en bildbomb kommer!
 
 

R.I.P Tanja <3

Det är så orättvist, livet är så orättvist. Jag kan inte förstå det! Det är verkligen ofattbart.

     

      Jag kom hem igår och red med mamma, på ridturen berättade mamma om en flicka som hade omkommit i en ridolycka. Medan vi red diskuterade vi det och konstaterade att det var väldigt sorgligt och orättvist. Men jag tänkte inte mer på det, folk som man inte känner och aldrig har träffat som dör tänker man inte så mycket på, det känns så avlägset på något vis. Man tänker: ”Åh nej, det var väldigt tragiskt”, och sen är det inte mer med det. 

 

       Senare på kvällen satt jag och pluggade på SO uppe i soffan med familjen när min kompis ringde och berättade att en tjej som jag och hon hade gått på samma ridläger och ridskola som. Hon hade dött. I en ridolycka. 

 

     Flickan hade tydligen hoppat en häst över ett 30 cm hinder, hästen hade snubblat och hon trillade av. På något sätt råkade hästen trampa henne i huvudet så att hjälmen spräcktes och skadade hennes hjärna. Hon kom till sjukhuset medvetslös och avled på plats. Ingen kunde göra något. Hemskt.

 

 

     Plötsligt vaknade man till och insåg saker. Saker som man aldrig skulle ha tänkt på om inte en sådan här händelse hade inträffat. Som att hur ömtåliga vi människor egentligen är och hur farligt det är med ridning. Jag menar, vi alla som rider trillar ju av någon gång ibland, oftast pga av att hästen blivit rädd eller stannar på ett hinder. Sånt händer liksom. That`s it. Men tänk då den här tjejen som slog sig så mycket bara av att hästen snubblade till. När de skulle hoppa 30 cm! Då förstår man också vilken maximal otur denna människan hade. 

 

       Tänk er, den här flickan på 15 bast, med hela livet framför sig fick inte uppleva det som de flesta andra får. Livet. Hon dog när hon var 15 f*****n år! Man brukar ju tänka att allt har sin mening, att det är gud som har tänkt ut det så. Men då måste jag ställs den fråga som jag tror väldigt många andra som kände henne bättre gör: Gud, om du nu finns, hade Tanjas död någon mening? Finns det någon orsak till att en människa som är så pass ung ska få dö när det finns så många gamla som har levt klart sina liv och är mer redo för det än vad hon var? Troligtvis kommer vi inte få svar på dem frågorna, och det är kanske bäst det. Alting händer av en mening.

 

     Nu måste jag också ägna en tanke åt Tanjas familj, hur kommer de kunna ta denna sorgen? Jag tror att det är som värst när något hemskt precis har hänt, att man bara vill dö själv i början av sorgetiden om jag ska kalla det för det. Men jag tror egentligen inte att man riktigt kan bli hel igen efter en sådan här händelse. 

 

     Jag tror att det är så att när man har trillat ner i sorgen så djupt som hennes familj nog gör så tar man sig aldrig upp riktigt till toppen igen. Men stannar på mitten av stegen och märker att när man börjar komma på bättrings vägen med sorgen så fattas det pinnar att klättra allra längst upp på. 

 

     Det är vad jag tror med sorg. Man kommer altid känna ett tomrum efter någons död. Så är det bara.

 

     

     Jag vill hälsa till Malin som jag inte heller känner så väl (hon var Tanjas bästa vän, de var till och med födda på samma dag) och säga att hon är sjukt stark som ens orkar gå igenom det här. Hoppas att du ändå fortsätter med hästar, för det är du värd! <3 

Problem...

Har fortfarande lite problem med headern men jag har satt in den som jag vill ha, tror jag... Det är bara det att jag vet inte hur man sparar bilderna man har gjort på GIMP utan att de blir document. För det är det de blir. Jag vill ju ha bilder! Så jag skärmfottade istället vilket inte blev så bra pga av de där sträckade linjerna som finns i bilden. Men vad tycker ni annars? :)

Flitig

Wow! Nu har jag verkligen varit flitig med bloggen och skrivit nästan varje dag. Det är inte dåligt eftersom jag inte har varit lika duktig på det innan. Men jag känner att jag är skrivglad och att jag gärna vill berätta om mina dagar och om mig själv på bloggen nu för tiden. Det är liksom mysigt att ha något att ta hand om och något som man kan gör flitigt. Jag har innan provat med dagböcker och sånt. Men det blev inte något av det pga att det var så himla jobbigt att ligga och skriva med penna i sängen. Jag menar, det blir också mycket bättre uppdateringar med fina bilder och sådant.
 
      Hoppas att ni som läser uppskatar att jag skriver mycket. Men i för sig så bryr jag mig inte så mycket om någon läser eller inte, det är ju min dagbok kan man säga. Sen att ha läsare som tycker om det man skriver är en extra bonus! :) Lite kontig bild kanske, men vadå då!?

Nej

Jag orkar inte, jag hade skrivit världens längsta inlägg om en tjej som nu är död. Men inlägget försvann och förlåt, men jag tänker inte skriva ett nytt. Jag blir så ledsen. Det var ett jätte bra inlägg. Jag gör om det någon gång när jag får styrkan till att skriva om det! Jag lovar.

Snurrigt!

Det har varit rätt så mycket just nu. Några obehagliga och jobbiga händelser har kommit ivägen för bloggen. Jag ville bara berätta att jag finns och att jag inte har glömt bort bloggen utan att det bara har hänt en

massa. Mer om det ikväll.

Sköt om er så länge!

Förlåt

Hej vänner

Jag känner att jag faktiskt inte har tid att skriva ett inlägg om ridpasset idag, så jag gör det i morgon om det är ok? Jag har också bestämt att jag inte åker och tittar på Roffe pga samma anledning.

Jag vet att det är ett deppigt inlägg jag skriver men jag tar tag i bloggen i morgon!

Ha en myspysig kväll ikväll ändå då! <3

Onsdag den 14/11

Godmorgon folket!
 
     Idag är en väldigt bra dag, min älsklingsdag till och med! Vi har sovmorgon till 09.35 och då har man tid att plugga och så vilket är super. Idag är också den kortaste dagen i veckan och den slutar med idrott vilket är väldigt chill. Och som gräddet på moset är mamma ledig så vi hinner rida efter skolan. Sen på kvällen får vi verkligen inte glömma att nu världs 4 Rolf-Göran kommer och tävlar i stora tävlingar i Flyinge!!!! Så även om jag har mycket läxor så ska jag försöka övertala mamma att vi ska åka och titta på det ikväll efter att vi har ridit. Hoppas, hoppas!
 
     Det vore så himla häftigt att få se honom hoppa, även om jag har gjort det förut så är det alltid lika kul. Så jag kommer bli väldigt besviken om jag måste vara hemma och plugga istället för att se honom. Viste ni att Rolf-Görans förtsa tävling på ponny var på den ridskolan som jag red på innan, den ridskolan jag lärde mig att rida på har Rolf-Göran varit och hoppat på. Det vet jag eftersom den mannen som ägde stället på den tiden var på middag hemma hos oss och berättade det för mig. Fatta baaalllllllt!!! Det roliga var att det var Roffes första tävling och där vann han över alla, även de med stora hästar med sin lilla bråkiga ponny! Han hade alltså talanger redan då.
 
     Ha en strålande dag och håll tummarna för min skull! <3

Grrrrrrrrrrrrrrr!

Jag hr nog lynnesfel, precis som min mamma! Jag blir så irriterad varje gång jag går in på min blogg och tittar. Jag menar, den ser helt sjuk-i-huvudet ut. Så himla irriterande! Jag menar, jag kan inte fixa det, då blir bara allt fel. Så jag måste ha hjälp av min kära vän Linnea som förresten länkade mig på sin blogg så då får väll jag länka till hennes blogg här. Det är inte mer än rättvist!

Ja bloggen kommer nog se ut såhär ett litet tag om jag inte kommer på hur jag ska fixa den. Men fin SKA den bli. Jag vet bara inte när!

http://linnealunderot.blogg.se Här är lilla Linneas blogg som förresten är mycket längre än mig, så varför jag sa "lilla" var bara skumt! Hehe...

Jag är redo för tisdag!

Godmorgon!
 
     Idag är det en ganska lugn dag för mig, inte så mycket läxor till idag och det blir buss hem i eftermiddag. Eller inte hem utan till fotbollsträningen som jag verkligen ser fram emot! Ikväll efter träningen blir det duch, middag och kopiöst mycket plugg. Hinner inte rida hästarna pga fotbollen vilket är lite frustrerande, men på onsdag ska jag verkligen försöka få ut Märta och kanske träna kondision eller något. 
 
     Ha en bra dag! <3 Foto, som jag fottade i somras!:
to

Snabbis!

Snabbinlägg nu!

Jag har haft en väldigt bra dag idag, den har liksom bara rullat på vilket är skönt en sån här måndags dag då man bara vill får veckan överstökad.
    
     Jag hade bestämt mig för att vara positiv här på bloggen så att ni som läser inte ska bli deppiga om jag är det men i för sig så funkar ju inte det så bra eftersom jag är deppig ibland... Men jag är inte deppig idag! Jag har lite läxor som jag borde göra och det känns som att det är fler än vanligt, men vadå! Lite läxor ska inte få mig ur balans! Nej ni inte alls! Men gud det är jättekonstigt, när jag sitter här och skriver så blir jag aldelles uppiggad, helt lycklig faktiskt. det är så kul att skriva "till er" om nu kan säga så när jag inte ens har över 20 läsare än. Men jag har ett mål, och det är att bli en stor bloggare som kanske inte är super kungig på att rida för en gångs skull utan bara rolig att läsa om! det vore något det!

Nu är jag uppiggad till tusen av det här inlägget och jag hoppas att ni kanske också känner så. Oj! Nu blev det inte ett snabbis inlägg ändå, jaja sånt kan hända om man tänder till som man gör ibland.

Ha en super-duper kväll! <3 <3

Designen!!

Hejsan allihopa! 
 
     Som ni ser är min design vääääldigt ful och tråkig. Och jag vill bara säga såhär, det är bara tillfälligt! Så tro inte att det är såhär det ska se ut hela vintern! Nej, nej. men jag och min kompis försöker samla lite idéer till en fin julig header så ni får lugna er! 
 
     Det vra bara det, ha det bra!!

Hästpromenix!

Pappa tog alla hundarna och jag och mamma tog hästarna och så gick vi en runda på kanske 6,5 km. Jag rider nästan aldrig den rundan och kommer nästan inte ihåg hur den är, men mysig är den! Vi skrittade bara med tanke på hur hårt de gick igår på "hubertusjakten", men Märta hade nog blivit lite inspirerad för hon powerwalkade hela rundan. Hon är knasig hon. 
 
     Annars har det varit en slödag med lite hästande, jag och en kompis som sov över hos mig till idag gick ut imorse och pillade med dem ette tag. Men det är mysigt det med!
 
     Nu måste jag kolla vad jag har att gör till i skolan imorgon, hoppas det inte är mycket! Ha det bra i alla fall!
 
     Bild efter ridpasset idag! Det är faktiskt väldigt ovanligt att vi har hästbajs på gårdsplanen, men nu hade vi faktiskt det! :P 

Hubertus ritten! Skrivet igår den 10/11

Idag har varit en väldigt rolig dag! Den började med att mamma, pappa och jag gick ut och gjorde iårdning hästarna, lastade dem på hästsläpet och åkte till Revinge! Hästarna var duktiga och båda gick in i släpet utan problem, men med lite mutning från Sniddens sida. :P När vi kom dit tog vi ut hästarna och pappa och mamma satt upp. Erik och jag utrustade med systemkamera och överdragsbyxor satte oss tillsammans med några andra i en vagn som blev dragen av två väldigt charmiga kallblod. En ardenner och en döle-häst (aldrig hört talas om). Väldigt gulliga och duktiga på att dra! 
 
     När sen alla var redo red alla ekipage en väldigt mysig tur i skogen och på fina sandade spår. Vi som satt i vagnen körde efter i en lagom tackt. Det var båda skritt trav och galopp. Det var två hästar som red precis framför oss bara för att träna sina hästar på att vara nära en vagn. Och ja... Man kan ju säga såhär. De två hästarna kommer nog ha lite träningsvärk imorgon!
 
     Sen kom vi tillbaka till transporterna och vi satte på de två yyyyyber svettiga hästarna svettäcken över sadlarna och ställde in dem i släpet. Vi övervägde faktiskt att nöja oss där eftersom de är rätt otränade, men mamma ville fortsätta. Så efter en skål med gulach soppa med créme frais sadlade vi av, jag tog pappas hjälm och mamma och jag satt upp. Pappa ville inte fortsätta rida även om han tyckte det var väldigt kul att få rida igen  på så länge. Han ville inte gå som en stylta imorgon och ville också kunna gå på balen på kvällen. Så han avstod. Och jag kan ju säga såhär... Märta hade fått sin uppvärmning för hon var pigg som hon var när vi red terräng sist och i galopperna var hon helt underbar. Hon fräste på som bara den alltså! Så himla roligt det är när hon verkligen släpper loss och länger på stegen ordentligt i galoppen. Det var typ helt underbart!!! Men hon var inte bara som en kanon kula, hon sökte sig neråt i traven också, så himla fin hon är. Nu förstår man verkligen hur mycket hon kan ge bara hon har viljan! 
 
     Vi red där på de fina sandade vägarna och då såg vi ett nerfallet träd, som vi fick för oss att hoppa, hon som höll i jakten och jag då. Så jag red på det i trav och precis innan hindret så kände jag att hon skulle hoppa ett ganska långt språng och att det var en gren längre fram som jag skulle försöka väja för. Så då blev allt lite krångligare. Vi hoppade, jag vejade men lite för kraftigt, jag höll på att tappa balansen och skulle samtidigt styra hästen. Ja, jag hade inte så bra kontroll om man säger så.. Men jag höll mig kvar! Det är typ huvudsaken! Märta blev där emot lite. lite halt på det såriga benet och hon var lite stel när jag skrittade sista biten till transporterna. 
     När vi sen hade blivit lite fottade av någon fotograf (fatta pinsamt, jag red ju i mina överdragsbyxor och mössa under hjälmen och tjocka vantar. Så fuuult!) tog vi av hästarna grejorna och åkte hem.
 
 
     På vägen hem åkte vi in på en hästaffär och köpte kraftfoder och en sån där som man behöver på ett grimskaft för att det ska krokas på på själva grimman. Haken kanske man kallar det... Ja det köpte vi i alla fall! :S
 
    När vi kom hem fick hästarna varsin duch med varmt vatten och klä på sig viintertäcken. Så de borde ha det bra nu. Hoppas Märta inte har allt för ont i benet! <3 
  Så jäkla gulliga! Den med luggen heter Luring! <3<3
 
 

Fredagsmys!

Sitter i soffan med la familia och sappar mellan skavlan och X- factor och äter älsklingschipsen! Så himla mysigt, och sen kunna ha datorn framför sig och bara sitta och pilla på en gullig header som jag tror att jag ska försöka få ut på bloggen. Liksom utan några krav eller måsten, skönt. Gud, nu tappade jag tråden helt! Det blev väldigt intressant på skavlan nu! Men här är mina älsklingschips!: Jättegoda!!!!!! :)
     God kväll folket! <3

Fast...

Fast det är inte riktigt jag, den här headern... Jag ska nog försöka byta sen!

Hehe...

 Helt ändring på temat för en gångs skull! Gillar ni det? :D
 

Fredag den bäste!

Nu har jag gått klart den sista skoldagen för den här veckan och nu är det HELG!! Då himla roligt det ska bli, kanske blir det lite kompis umgänge och/eller blir det slöa hemma dagar med ridning! Hoppas på de båda alternativen! Ja, skolan är slut och jag får inte riktigt tag på min kära mamma som förhoppningsvis kommer och hämtar mig och brodern från det här ökstället någon gång. Det är en sak som kan vara väldigt jobbigt ibland med att ha en mamma som är distriktsveterinär, att hon aldrig svarar i telefon!!! Sjukt irriterande.
   
      Vi har en lite aktivitet imorgon på dagen, vi ska nämligen delta i en liten Hubertusjakt på revingeheed! Kul va? Något. Ni vet dem jag och mamma var på ridläger hos, det är dem som håller i detta evenemanget, sen på kvällen blir det bal för de vuxna. Alltså är det en Hubertusbal! Igentligen kan man inte säga att det är någon riktig hubertus jakt eftersom det bara kommer vara så att mamma och pappa kommer rida med alla andra en tur och sen vid lunch kommer vi att stanna och äta soppa. Sen i slutet kommer det bara att vara ett litet miniupplopp som bara för att det ska bli lite hubertus- känsla och stämning! Och på hela den här långa dagen ska jag glida runt på häst och vagn! Fatta skönt, jag ska bara sitta där och fotta och observera när folk får problem med sina hästar och nir framför allt Snidden får spel över att det kommer vara så många andra hästar där! Haha, det ska verkligen bli spännande att se hur det kommer gå för dem. 
     
     Sen får vi ju inte glömma pappa som ska rida Märta, och ja, det är den Märtan som ställde pappa lite i respekt med en avkastning för ja..... Kanske 10 är sen, jag vet inte. Han är nog inte rädd för henne, men han ogillar att rida på henne. Så det ska bli kul och se hur det ekipaget tar det att sitta på en häst och att ha en stor man på ryggen. Det återstår att se... Hehe.
 
      Nu skulle jag gärna veta vart min lilla mamma är, jag hade ju tänkt ta en ridtur idag ju. Men det får nog bli i bäckmörker i så fall. Världens sötaste russel på bild. <3 <3
 
     Ha det bra kära vänner! <3
     

R.I.P Hickstead<3 Extra känsligt när man vet att samma sak hände med sin egen ponny :`(

Min dag!

God kväll!

 Idag har varit lite upp och ner, och fram och tillbaka med känslorna kan man säga. Det har varit lycka, ilska och nervositet samtidigt. Det har varit lite i skolan som har gjort mig nervös och faktiskt lycklig. Eller det har varit en blandning med skolan och fritiden som har gjort mig glad... Tror jag...  

Jag har gjort ett matte prov idag som gick si sådär! Sen har jag också haft utvecklingssamtal som gick toppen om man får säga så! :D

Efter utvecklingssamtalet åkte vi hem och mamma och jag red hästarna. Jag red Märta på stubben och de var typ över trippiga båda två eftersom det tydligen var jakt i skogen. Märta var då väldigt jobbig och jag blev så arg att jag skrek på henne... Hehe, inte så bra tålamod just idag. Men jag gav mig inte och i slutet hade jag fått loss henne helt ok. Men såklart var jag ändå inte nöjd alls. Nej, nej. Jag var skitsur!

Men det har släppt nu när jag är långt bort från hästarna och stallet. Men nu har jag ätit och pluggat hyfsat mycket så nu ska jag snart lägga mig.

Godmorgon onsdag!

Hej bloggen!
 
     Idag är jag faktiskt verkligen lycklig! Jag vet igentligen inte varför eftersom jag ska ha prov i matte och utvecklingssamtal precis efter skolan. Men konstigt nog känner jag mig väldigt upprymd, men det är kanske bara för att vi har sovmorgon eller nått. Allting känns bara underbart!
     Jag vet inte vad de tänker säga om mig den här terminen... Jag menar jag har ju faktiskt varit borta rätt mycket! Fjällen och halsfluss. De kanske inte har fått någon bra uppfattning av mig denna termin hoppas de siger mest positiva grejer än negativa.
    Idag är det annars en kort skoldag, vi (eller jag) slutar kl 14.00 och det är då det är samtal. Sen ska nog mamma och jag åka hem och rida pållisarna, guuud det ska bli mysigt. Igår red jag inte för då hade jag fotbollsträning. 
     Jag hoppas i alla fall på en grym dag idag!
 
     Ha det super gott folk! <3
 
     
 

Tisdag den 6 november!

God morgon alla läsare!

Idag har jag en lång skoldag framför mig med ett test på menyn, jag känner mig inte helt taggad ska jag erkänna. Det kan till ex bero på att jag har glömt nyckeln till mitt skåp hemma och kan därför inte få ut papperna som jag vill plugga på till testet. Men jag tänker positivt!
Jag tror att det finns en extra nyckel till varje skåp, så då kan jag nog få en sån, då måste jag bara hitta vaktmästaren...
Sen efter skolan blir det buss, eller skjuts till hallen där jag ska träna fotboll. Sen blir det hem och äta och plugga. Jag känner mig ändå ganska optimistisk så den här dan kommer nog bli hyfsad ändå! :)

Ha en bra tisdag! <3

Måndagsmos

Tredje inlägget idag, det var inte illa för att vara jag faktiskt! Men jag har inte så mycket läxor alls att göra så jag har tid.
     Jag kom hem på cykeln och det första jag gör är att ge hundarna mat, sen går jag och mockar till hästarna. (Och shit vilken jäkla kyla som börjar att sprida sig i skåne nu, skiiit kallt!) Det var rätt mycket gömt bajs idag om ni vill veta. De fick sin kvällsmat och jag gjorde fint i stallet. Jag hade liksom bestämt mig för att inte rida för det blev mörkt jättefort och det regnade så jag var inte så sugen och jag vet ju att Märta hatar att bli riden i regnet. Men så började jag släcka ner och gå över gårdsplanen mot huset och blev sådär velig som nog bara jag kan bli, jag gick fram och tillbaka några gånger och tillslut tog samvetet över och jag gick ut och satte på Märta tränset och longerade henne ett litet litet tag. Men hon verkade tycka det var så tråkigt så då slutade jag.
     Nu orkar jag inte skriva något mer alls idag. Och för guds skull, ha en mysig måndagskväll! <3

På väg hemåt!

Nu har jag kommit på något bra igen! Jag har kommit på att man kan ha en bloggapp på mobilen vilket jg verkligen uppskattar eftersom jag då kan vara liter var som helst och bara uppdatera lite snabbt! sjukt bra ju. Jag vet att jag är lite efter, men ändå!:-P
Nu sitter jag i alla fall på bussen på väg till min lilla by där jag har ställt min cykel. Sen ska jag bara utmana den långa backen och sen kommer det nog rulla på tills jag är hemma och kommer på att jag inte orkar rida.. Fast jag ska rida, vad som än händer! Så det så.
Det kommer nog en till uppdatering ikväll om jag hinner och orkar. Men ni får ha det så bra så länge!<3

Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!

Jag kan faktiskt det ordspråket. Men nu tänker jag ändå klaga lite. Asså jag sitter här i korridoren i skolan och tittar ut genom fönstret och tänker: Shit, hur blöt kommer min cykel att vara när jag ska cykla hem från busshållplatsen och att jag inte har med mig någon regnjacka som jag kan sätta på mig när jag ska cykla typ 4-5 km i regnet. Jag vill inte!! Sen får vi inte glömma att jag ska gå en bit till busshållplatsen innan jag får skydd på en buss. OCH! Så ska jag rida när jag har cyklat hem.

Nu är det slut tjatat! ;)

Blugg inlagg!

Nu är jag hemma efter en liten tur till den där andra familjen som jag snackade om. Min kompis i den familjen sålde tydligen tidnings prenumerationer med en annan kompis så jag gick lite med dem. Sen höll vi på att frysa ihjäl lite så då gick vi hem till de andra och fikade. Mysigt värre! Men nu är jag alltså hemma och ska äta, läsa igenom en läxgrej och sen dimpa i säng!

Godnatt knäppisar! <3

När man agerar med hjärnan...

...blir det precis såhär bra som jag har gjort det! Jag har kommit på att det är så himla jobbigt och tråkigt att tvåla in och smörja alla grejor med sån där vanlig svamp. Så jag, smart som få kom på något som är mycket roligare att använda. Fluffiga handskar som amn aldrig använder annars! Jättesmart. Bara att sätta på sig dem och sen ta lite vatten på om det är sadeltvål man ska använda och sen gnugga i tvålen och vipps! En väldigt bra "handsvamp" som är mycket lättare och roligar att smörja med!
 
    Okej då, så bra är det kanske inte men ändå lite bättre än en vanlig svamp. Dissa mig inte totalt, jag gillar faktiskt idéen och ag tycker att man ska vara lite kreativ när man väl är på det humöret! :)
 
 

Sista lovdagen :(

Slut, igentligen är jag inte så deprimerad även om det ser så ut. Man vill liksom bara anmäla sig sjuk och skita i allt det här med skolan! Fast jag har ju faktiskt kommit ikapp, nu igen... Typ. Jag hatar att vara sjuk, det förstör verkligen för en, man får mer att jobba ikapp, och stressen flyter fram som en stor synamivåg!
     
     Men nu får man passa på! Verkligen, jag går här i mina mjukisbyxor och har precis vinkat av hela tjocka släkten. Det känns lite sorgligt, nu är det minst 7 veckor till jag får se alla samlade igen. I jul alltså. Åhh jag längtar  redan dit. Vi fick en så himla bra "känsla" alla tillsammans. En kvinna i min släkt har haft bröstcancer och... Det för oss alla närmare varandra. Ni ska inte vara rädda, hon med cancer klarade det väldigt bra och jag ser verkligen upp till henne. Hon är verkligen stark och det är inte alla som har den styrkan som hon kunde ha genom allt det jobbiga. Det kan jag säga uppriktigt.
 
    Nä idag ska jag inte göra så mycket, jag tänker inte rida ens. Hästarna ska få vila eftersom Märta är lite stel och sådär. Jag och familjen ska eventuellt gå på eftermiddagspromenad med en annan familj som vi kännt länge. Det är väll planen, men klockan är ju inte jättemycket än så vi får se hur det blir.
 
     Ha en superduper dag denna sista lovdag! <3
 
Bild på släktens två terriers och våran terrier! :
  

Ridtur idag igen! <3

Idag red jag faktiskt Snidden! Det var jättemysigt, när jag gjorde i årdning honom var han jätteduktig och stod helt still. För utom när alla i min släkt kom och lite sånt, då gick han längre fram i gången för att kunna se ut till de som var ute på gården. Gulligt! Han var helt underbar att rida också, han var nte alls så tittig som han var innan pausen vi gjorde och han har liksom fått tänka och smälta allt som har hänt nu när jag var sjuk. Han måste helt enkelt få pausa och ta in allt som hänt i huvudet och få fundera över det också! Bra och veta liksom. ;P Han är så härlig, särskillt i galoppen och traven, han liksom flyger fram med höga frambens aktion eller vad man säger, och i galoppen bara susar han iväg! Så härlig galopp alltså. Men jag blir själv helt slut av att rida honom, man ska ju spänna sig hela tiden så att man är med om han skulle få för sig att rusa med en. Man får inte slappna av föränns man står på marken igen! Phuu!
     Mamma red ju då Märta och pappa och farfar som har kommit ner från mellansverige cyklade med runt Hjularöd och pappa konstaterade att Märta markerar på det benet där hon har såret, så det är ju lite jobbigt för henne. Men vi får vänta tills det har läkt, sen kan vi hoppa och göra vad vi vill! :)
     Ha det bra!

Igår den 2/11 2012

Igår kära vänner red jag min fina, fina lilla prinsessa <3. Hon är så himla fin och ställer alltid upp för mig. Alltid. Jag är så glad att jag har henne. Hon ger mig mer kunskap än någon annan häst har gjort (förutom Snidden). På grund av att hon är lite tant-tjurig och krånglig på hinder hjälper hon mig att bli väldigt mycket bättre som ryttare och hon lär mig en massa saker än, jag fortsätter fortfarande att utvecklas på hennes rygg och det kommer jag nog alltid att göra. Om man sen slutar att utvecklas på en häst tror jag att det betyder att man är klar med den. Att det är dags att gå vidare och kanske börja med en häst som är lite mer utmanande. Det tror jag!
     Jag och mamma red en runda i skogen och för en gångs skull tog jag lite bilder innan vi stack iväg. Märta var i början av ridturen väldigt, väldigt seg! Hon var det även när vi började trava men sen efter en stund kom hon igång. Jag försökte få henne mjuk och böjbar och det lyckades efter en lång stund. Hon blir så himla pigg efter att man har galopperat henne. 
     Lite bilder sen igår!: <3

Äntligen rullar hjulet igen!

Idag har mamma och jag äntligen kommit igång och börjat sätta igång hästarna igen efter en låång vila. Märta blev ju skadad som jag har berättat och jag har varit sjuk. Min mamma är inte så självdrivande så när inte jag har bestämt att vi ska rida blir det inte av. Men idag red vi hästarna på 6 kilometers rundan runt Hjularöd i piss regnet, men det var hur mysigt som helst! Den känslan när man inte har ridit på länge och sen sitter upp och rider en fin häst kan inte förstöras av något regn i världen! Den är vattentät den kan man säga! 
     Märta var som ett krutpaket med lite för mycket krut i och brydde sig inte ett dugg om såret som spricker och börjar blöda ibland. Hon haltade inte alls och var allmänt pigg och odräglig, svår att hålla i ett hyfsat tempo. Men hon och jag var nog rätt lättade över att få sträcka ut i trav utanför hagen (och för mig få rida över huvud taget).
     Snidden var ovanligt snäll tror jag för utom att när vi kom in i skogen tyckte han att det var läskigt. Han gillade inte ljudet när vattendropparna landade på bladen och han ville kuta iväg någon gång. Man märker verkligen att de är flockdjur, för när Snidden blir rädd och vill fly så hänger gärna Märta med även om hon är 22 år och en hyfsat erfaren dam. 
     En sak som jag stör mig på jätte mycket är att jag inte kan dokumentera med bilder så ofta för er :€ . Jag vill verkligen det eftersom jag älskar fina hästbilder själv. Men vi har ju inte möjlighet till det pga att vi inte så ofta rider på ridbana och om vi gör det på hoppträningar och så så kan inte mamma fotta och filma eftersom hon själv sitter till häst och rider. Då undrar ni säkert: Men har hon ingen pappa som kan hjälpa till?? Och det är så att min pappa brukar inte så ofta följa med och titta. Jag har ju en lillebror som inte är ett dugg intresserad av hästar så pappa får ju vara hemma och hålla honom sällskap, han är ju trots allt bara 10 år min lillebror. Det här med hästarna är liksom en mamma-dotter grej som inte killarna brukar vara med på. Är det så för er också, att ni bara har en förälder som du delar intresset med?
     Jaja nu vet ni lite vad jag tänker på när jag skriver här. Ha en riktigt mysig kväll nu! <3

Utkast: Nov. 01, 2012

RSS 2.0